Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de quinoa grondig. Doe olijfolie in een pan en stoof er de fijngesnipperde sjalot in. Voeg de quinoa toe en laat een paar minuten meebakken. Giet dan 300 ml water (of je hoeveelheid quinoa *2) over de quinoa en breng aan de kook. Voeg de koffielepel groentenbouillon toe en kook zolang als aangegeven op de verpakking.
Verdeel de hoedjes van de portobello's op een bakplaat en giet in elk een scheutje olijfolie. Kruid met peper en een beetje zout. Strooi er kleine blokjes feta op. Bak de portobello's ongeveer 10 minuten in de oven, tot de feta smelt.
Pel de rode ui, snipper de knoflook, halveer de rode peper en haal de zaadjes er uit (die zijn super pikant). Meng in een kom met de quinoa, de eieren, het paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Maak 4 burgers met lichtjes vochtige handen.
Bak de burgers in een pan lichtjes bruin, langs de buitenkant en schuif ze bij de portobello's gedurende 8 minuten in de oven.
Snij de tomaatjes en lente uitjes fijn en meng de Griekse yoghurt met de harissa.
Leg een portobello op een bord, daarop de quinoaburger, dan een schepje yoghurt, verdeel hierover de tomaten en de uitjes en leg er dan terug een portobello op. Smakelijk.