Go Back
+ servings

Paleo Salade Nicoise

Gang: Makkelijk doordeweeks, Salade
Keuken: Mediteraans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 botersla
  • gemengde slasoorten laat je maar eens goed gaan
  • 2 tomaten
  • 16 ansjovis gezouten
  • 600 gr tonijn bij voorkeur vers of uit blik
  • 4 ei hardgekookt
  • 2 sjalot fijn gesneden
  • 200 gr princesseboontjes
  • 12 olijven zwarte

Voor de vinaigrette

  • 1 el mosterd
  • 6 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • peper
  • zeezout
  • groene verse kruiden bieslook, kervel, peterselie - naar smaak

Instructies

  • Was alle groenten en de sla zeer goed. Droog de sla in een slazwierder en trek de blaadjes in kleinere stukjes.
  • Kook de princesseboontjes ondertussen gaar in gezouten kokend water. Wanneer ze gaar zijn, spoel ze onder ijskoud stromend water.
  • Kook ook de eieren hard in ongeveer 12 minuten. Spoel ze onder koud water en pel ze
  • Bak eventueel de verse tonijn in olijfolie. Laat de pan goed heet worden en leg de tonijn langs elke kant max 3 min in de pan. De binnenkant moet nog rosé zijn. Kruid met peper en zout. Gebruik je tonijn uit blik? Gewoon toevoegen dan.
  • Stel met alle ingrediënten een leuk bord samen en sprenkel er de olijfolie over. Sla die ook in de winter smaakt. Smakelijk!