Go Back
–+ servings

Ramen Miso soep

Gang: Makkelijk doordeweeks, Soep, Soepen
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kippendijen of kipfilets
  • 1 ui grof gesneden
  • 2 wortelen grof gesneden
  • 1 preiwit grof gesneden
  • 1 bokaal gevogeltefond vb Lacroix
  • 1 laurierblaadje

voor de miso smaakpasta

  • 1 el misopasta op basis van rijst - vb Danival
  • 1 tl sambal naar smaak: mag ook meer zijn als je het graag heet hebt
  • 1 tl bouillonpasta vb. morga (biowinkel) of Piet Huysentruyt
  • 1 tl sojasaus donkere - glutenvrij

voor de groentjes

  • 0,5 chinese kool zeer fijn gesneden (stop de rest in de diepvries of gebruik voor de instant soep)
  • 1 wortel in dunne reepjes
  • 1 bakje gemengde paddenstoelen Shiitakes, oesterzwammen, parijse champignons, ... volgens smaak
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 1 rode peper in ringetjes, incl de zaadjes
  • 1/2 bosje verse koriander enkel de blaadjes
  • 1/2 bosje bieslook fijn gesneden
  • 100 gr noedels rijstnoedels

Instructies

Voor de bouillon

  • Voor de bouillon: Laat de ui in een beetje kokosolie zachtjes stoven, niet laten bruin worden.
  • Voeg dan de overige groenten en de kip toe.
  • Zet het geheel onder met gevogeltefond en aangevuld met water en voeg nog een laurierblaadje toe.
  • Laat 30 minuutjes zachtjes trekken tot de kip gaar is.
  • Giet de bouillon dan door een zeef en vang de bouillon op in een propere kom.
  • Trek het vlees van de kip in stukjes. De rest van de groenten, goed uitdrukken in de zeef en dan weggooien.

Voor de misopasta

  • Meng de misopasta met de sambal, de bouillonpasta en de sojasaus. Roer goed door elkaar

Voor de groenten

  • Snij alle groentjes zeer fijn
  • Haal de harde kern uit de chinese kool en snij ze in zeer fijne reepjes
  • Borstel het eventuele vuil van de paddenstoelen en snij ze in kleine stukjes.

voor de noedels

  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking
  • giet de noedels af en spoel onder koud water, tegen het kleven

Voor de soep

  • Breng de bouillon opnieuw aan de kook
  • Voeg alle groentjes toe en laat 3 minuutjes doorkoken
  • voeg op het einde de mix van misopasta toe (deze mag niet lang meekoken, want dan smaakt hij minder lekker) en roer goed. Voeg ook de kip en noedels toe zodat alles mooi warm is.

Notities