Begin met de balletjes.
Snij de dadels in fijne stukjes of doe ze kort in de blender. Kneed de dadels met het vlees, het ei, komijn, kaneel, paneermeel en wat peper goed met je handen door elkaar. Rol er dan balletjes ter grootte van een pingpongballetje van.
Zet de rijst op en kook zoals aangegeven op de verpakking. Voeg indien gewenst een lepeltje groentenbouillon of een blokje toe en laat meekoken.
Zet ook een pot water met zout op voor de romanesco.
Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak er de balletjes in.
Pel ondertussen de ui en look en snij ze beiden fijn. Voeg toe aan de mooi gebruinde balletjes. Voeg ook de saffraan toe en roer alles goed om. Laat een paar minuten op zacht vuur meebakken.
Snij ondertussen de sinaasappel in stukjes en voeg toe aan het vlees, samen met de tomatenblokjes. Doe een deksel op je pan en laat dit alles 15 minuten zachtjes sudderen.
Snij ondertussen de romanesco (of eventueel gewone bloemkool) in roosjes en doe in het kokende water (zie punt 2). Kook de romanesco ongeveer 4 minuten, probeer er eentje, en giet af. Spoel met heel koud water. Laat uitlekken. Doe een klein klontje boter of wat olijfolie in de kom en warm de romanesco's heel kort weer op. Kruid met peper en zout.
Doe wat rijst op een bord, schep er een paar balletjes op en leg er de pomanesco bij. Strooi er de verse koriander over
Smakelijk eten.