Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Zet een extra kom met gezouten water op voor de warmoes stelen, breng aan de kook.
Snij ondertussen de warmoes. Haal de bladeren van de stelen en snij ze in chiffonade: rol de bladeren op tot rolletjes en snij dan in fijne reepjes. Was dit grondig onder koud stromend water. Doe een klontje boter in een diepe pan of kom en zet op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en de look toe en laat even zweten in de kom. Voeg het spek of bacon toe en laat even bakken. Doe er dan de bladeren bij en laat slinken (ongeveer 5 Ć max. 10 min)
Was de stelen en snij ze in blokjes. Kook ze 5 minuten in het gezouten water. Giet af en voeg bij de blaadjes. Roer alles goed door elkaar en voeg de room toe. Laat de room een paar minuten inkoken. Kruid alles goed met peper en zout. Haal van het vuur en roer er de dooiers door. Meng met de afgegoten pasta en strooi er parmezaanse kaas over.