Go Back
+ servings

Old fashioned kippensoep

Gang: Soepen
Keuken: Belgisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 soepkip
  • 2 ui grofgehakt
  • 2 preiwit grofgehakt
  • 2 wortelen grofgehakt
  • 2 aardappelen bloemig, in grove stukken
  • 1 Bouquet garni (laurierblaadje+thijmtakjes+peterseliestengels)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 soeplepels kokosolie
  • bieslook

Instructies

  • Laat de uien in de boter zacht aanstoven en voeg dan de rest van de groenten toe. Leg de kip bovenop de groenten en overgiet het geheel met water (tot de kip onder staat).
  • Voeg ook de kruiden toe en breng aan de kook. Voeg eventueel ook de aardappelen toe - dit is optioneel - je soep wordt er dikker door, maar je voegt natuurlijk ook wel wat koolhydraten toe.
  • Schuim het bovendrijvende schuim regelmatig af met een lepel en gooi dit weg.
  • Na 30 minuten haal je de kip uit de soep en controleer je of ze gaar is. Check hiervoor de bouten, deze moeten binnenin mooi wit zijn, niet roze. Haal al het vlees van de karkas en trek het in losse stukken. Als je wil kan je dit vlees ook gebruiken als garnituur in je soep.
  • Leg de rest van het karkas opnieuw in de soep en laat nog 1 uur zachtjes trekken. Het zijn vooral de botten die zorgen voor de smaakvolle bestanddelen en voor de gelatine die je soep straks zo gezond maakt.
  • Na anderhalf uur haal je de karkas en de kruiden uit de soep. Mix de rest van de soep en giet eventueel door een zeef, als je heel lichte soep wil. Kruid af met peper en zout.
  • Verzier je soep met fijngesneden bieslook.