Go Back
–+ servings

Pesto

Gang: Vegetarisch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 potje
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 60 gr basilicum enkel de blaadjes
  • 1/4 citroen sap, naar smaak
  • 60 gr pijnboompitten
  • 15 cl olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Begin met de pijnboompitjes. Rooster ze in een hete pan, zonder vetstof tot ze goudbruin zijn. Blijf er bij staan, want ineens gaat het supersnel en voor je het weet zijn ze aangebrand. Doe ze in een potje en zet ze in de koelkast, zodat ze afkoelen (je kan dit ook vooraf doen). Het is belangrijk dat ze koud zijn, anders worden de basilicum blaadjes bruin en dat ziet er niet echt appetijtelijk uit.
  • Doe pijnboompitten, look, parmezaanse kaas en basilicum in een blender en hak grof.
  • Voeg de olijfolie toe en laat een paar seconden draaien tot ze mooi is opgenomen
  • Kruid af met peper en zout en citroensap naar smaak