Go Back
+ servings

Quinoaballetjes met bloemkoolcouscous

Gang: Makkelijk doordeweeks, On the road, Vegetarisch
Keuken: Midden-Oosten
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr quinoa
  • 150 gr cashewnoten
  • 25 gr kikkererwten meel of gewone bloem
  • 8 gr boekweitmeel
  • 8 gr gistvlokken
  • 1 el kerrie poeder
  • 1 bloemkool
  • 200 gr prinsesseboontjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 25 gr kappertjes
  • 1 bosje radijsjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Voor de balletjes: Spoel de quinoa zeer goed onder koud stomend water. Breng water aan de kook met wat zout en kook de quinoa gaar in ongeveer 12 min. Giet af en laat dan onder een deksel nog 20 min wellen.
  • Rooster de cashewnoten in een tefalpan tot ze mooi goudbruin worden. Laat afkoelen. Doe ze dan in een mixer en mix ze zeer fijn, tot meel.
  • Meng de quinoa, de noten, kikkererwtenmeel en boekweitmeel, de gistvlokken en de curry tot een mooi mengsel. Als dit te droog is, voeg dan telkens 1 eetlepel water toe tot je er balletjes kan van maken. Probeer deze niet echt te rollen in je handen, druk ze eerder samen tot een pingpong balletje
  • Bak de balletjes in de frituur op 170°C.
  • Voor de couscous. Doe de bloemkool in stukken gesneden in een blender of keukenrobot. Kleine hoeveelheden tegelijk, want anders loopt je blender vast. De stam mag er mee in gemixt worden. Mix tot je een soort couscous hebt. Doe dit in een grote schaal
  • Breng water met zout en bicarbonaat aan de kook. Kook hierin je boontjes tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel met ijskoud water. Snij ze in kleine stukjes. Meng onder de bloemkool.
  • Laat de kappertjes uitlekken, spoel en knijp ze uit. Hak ze in stukken en die bij de mengeling.
  • Werk de couscous af met een beetje azijn, olijfolie en peper en zout .
  • Voeg fijngehakte peterselie en koriander toe en de fijngesneden komkommer en radijzen.
  • Serveer met de warme balletjes en eventueel wat muntdressing