Begin met de zoete aardappel puree. Zet een kom op met water en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze af in het water, tot ze helemaal zacht zijn. Zet het vuur af en laat de aardappelen er in liggen zo blijven ze warm
Ondertussen kan je alle groenten wassen en schillen en in kleine blokjes snijden. Bak de ui en de wortelen in wat kokosolie tot ze een beetje zacht worden. Voeg dan de knoflook toe en laat kort meebakken.
Bak het gehakt bij in de pan, tot het gaar is. Kruid alles met peper en zout.
Voeg nu de tomaten met sap toe en laat ook deze zacht worden. Ongeveer 15 min. Voeg dan de apart gekookte linzen toe en laat ze 5 minuten meesudderen.
Giet deze saus in een ovenschotel en dek af met zoete aardappel puree. Hiervoor neem je een kopje van het water van de zoete aardappelen, giet de rest af en stamp de aardappelen tot puree. Voeg kookvocht en boter toe tot je een mooie puree hebt. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
Zet in een oven van 180° tot je volledige schotel mooi warm is. Maak je de schotel vooraf klaar, leg er dan een aluminiumfolie over zodat de bovenkant niet verbrand. Kan je niet wachten en eet je hem direct, dan volstaan 10 minuutjes in de oven.