Go Back
–+ servings

Bloemkool dragon soep met amandelpasta

Gang: Makkelijk doordeweeks, Soep, Vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 8 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 liter groentenbouillon
  • 1 grote bloemkool
  • 225 gr haverroom
  • 80 gr witte amandelpasta
  • 25 gr verse dragon
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • citroensap
  • 1 handvol verse dragon
  • 1 handvol verse tijmblaadjes
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon, gebruik ook de stam, verwijder enkel de bladeren. Hak de bloemkool in grove stukken.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de bloemkool toe. Laat ze garen in de bouillon.
  • Als de bloemkool gaar is voeg 125 ml haverroom toe, samen met de amandelpasta en de dragonblaadjes.
  • Mix de soep en laat ze niet meer koken. Proef en kruid met peper en zout en nootmuskaat. Voeg naar smaak citroensap toe.
  • Doe de soep in diepe kommetjes en strooi er wat dragon en tijm over. werk af met haverroom en wat olijfolie.