Go Back
+ servings

Caprese kip rolletjes

Gang: Makkelijk doordeweeks
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 pers
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr polenta
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 4 kipfilets
  • 4 takjes basilicum
  • 4 plakjes gandaham
  • 2 aubergines
  • 4 takjes kerstomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Voeg de polenta toe aan de kippenbouillon en roer goed door. Zet het vuur lager en doe het deksel op de pan. De polenta moet ongeveer 25 minuutjes koken. Controleer je verpakking, want sommige zijn snelkook en die zijn natuurlijk veel sneller klaar. Maak dit eventueel de dag voordien. Doe de polenta in een ovenschaal. Leg er een stukje vershoudfolie over en zet in de koelkast. Laat afkoelen
  • Snij ondertussen de tomaten in partjes. Verwijder de zaadjes. Verdeel ook de mozzarella in 4 stukken. Leg de kippenmedaillons op een plank, kruid met peper en zout, en leg op elk stuk een partje tomaat, een basilicumblaadje en een stukje kaas. Rol de kip op, doe er een sneetje Ganda ham rond en zet vast met een tandenstoker. Leg in een ovenschotel en doe een lepel olijfolie over elk deel. Zet de rolletjes 30 minuten in de oven. Zet na 10 minuten de kerstomaten bij in de oven. Giet over de tomaten wat olijfolie, kruid met peper en zout en leg er de rozemarijn bij.
  • Was de aubergines en snij ze in stukjes, bak ze in een diepe pan in olijfolie. Goed kruiden met peper en zout. Zet de aubergines op kant en hou ze warm onder alufolie. Bak in dezelfde pan de polenta. Snij hem daarvoor in dikke frieten en doe een paar lepels olijfolie in de pan. Bak de polentafrieten rondom bruin.
  • Schep de aubergines op bordjes, leg er een paar polentafrieten bij en een tros kerstomaatjes. Tot slot voor elk een capreserolletje. Smakelijk!