Gang Makkelijk doordeweeks, On the road, Vegetarisch
Keuken Energetische keuken
Porties 4personen
Ingrediënten
De vegan balletjes
1 groot blik zwarte bonenafgespoeld en uitgelekt
1groot blik rode bonenafgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels chiazaadjes
200gr quinoagekookt en afgekoeld
1/2bosje platte peterselie
1koffielepel oregano
1/2koffielepel gerookt paprika poeder
4 eetlepels pecannotengehakt
50 gr halfzongedroogde tomaatjes
3eetlepels gistvlokkenoptioneel
2 teentjes lookfijngeperst
peper
zout
Voor erbij
400 gr prinsesseboontjesgekookt
200gr quinoa
1/2bloemkoolgeroosterd
1/4 kleine rode koolfijngesneden
2eetlepels sesamzaadjes
4 handvol gemengde slablaadjes
vegan mayonaisezie recept
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C
Doe voor de balletjes de quinoa, de pecannoten en de look in een blender en mix met de pulse knop. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Mix tot je een dikke pasta krijgt, die je straks makkelijk tot balletjes kan rollen. Om het makkelijker te maken, kan je deze mengeling een paar uur in de koelkast zetten. Maak je handen nat en rol balletjes ter grootte van een golfballetje. Leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier en zet ze 15 minuutjes in de oven. Draai ze dan om en zet ze nog 15 min extra in de oven.
Neem leuke kommetjes en verdeel flink wat groene bladgroenten op de bodem: sla, boerenkool, spinazie,... Leg dan naast elkaar wat gekookte quinoa, fijn gesneden rode kool, geroosterde bloemkool, boontjes, of wat je in huis hebt (geraspte worteltjes, knolselder,...) .
Leg er de balletjes bij en strooi er sesamzaadjes over. Serveer eventueel met vegan mayonaise. Dit is een geweldig gezonde energetische maaltijd!