200mlvisfondvb Lacroix, Belfond, of bij je visboer
200 mlsoyaroomkan je vervangen door gewone room of haverroom
cayennepeper
zout
1 klontje boterof olijfolie
1potje saffraanpoeder
Instructies
Om tijd te winnen: verwarm de oven voor op 180°C. Start met de saus, bloemkool en de prei. De vis komt op het einde. Hak je bloemkool en was je prei grondig. Snij ze in fijne ringen. Snipper je sjalotjes fijn
Doe een klontje boter in een sauspannetje en laat hierin de sjalotjes zacht worden. Ongeveer een 4-tal minuutjes. Overgiet ze met de witte wijn en voeg de laurier toe. Laat de witte wijn zo goed al volledig inkoken. Voeg dan de visfond toe en laat ook die inkoken tot je 1/3 overhoudt. Meng de saffraan met de sojaroom en voeg toe. Laat zachtjes inkoken tot je een mooie dikke saus hebt. Verwijder de laurier en kruid je saus af met peper en zout. Hou warm op een laag vuur.
Doe ondertussen de bloemkool roosjes in een ruime kom met water en een beetje zout. Breng aan de kook en kook ze gaar. Ongeveer 10 minuutjes van zodra je water kookt. De bloemkool mag helemaal gaar, zijn want ze wordt gepureerd. Giet ze af en doe ze in een blender (of stamp ze met een pureestamper) en voeg alle andere ingrediënten voor de puree toe. Blend en hou warm.
Doe wat vetstof in een diepe pan en stoof hierin de prei tot ze zacht wordt. Voeg dan de azijn toe en laat kort inkoken en kruid met peper en zout. Hou war mop een zacht vuurtje
Van zodra al deze zaken opstaan, kan je de vis beginnen. Zet een pan op het vuur en laat ze goed warm worden. Kruid je vis langs beide zijden met witte peper en zout. Leg hem met de velzijde naar beneden op de pan en wacht een 3-tal minuutjes - zet je vuur eventueel iets lager tot middel. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en laat de vis er naargelang de dikte ongeveer 10 tot 12 minuutjes inzitten.
Het groen van de prei, kan je eventueel zeer fijn snijden en in een beetje olie frituren als versiering. Smakelijk