1kleine rode pikante peperfijngesneden, naar eigen voorkeur met of zonder zaadjes
2potjes saffraanpoeder
1 eetlepel ras-el-hanout
1/4 eetlepel gemberpoeder
1/4 eetlepel kaneel
4 eetlepelsolijfolie
3 eetlepels honing
200 mlkalffond
Instructies
Doe 1 eetlepel olijfolie in een mengkom en roer er een potje saffraanpoeder onder. Kruid met peper en zout. Snij het kalfsvlees in blokjes en meng onder de olijfolie. Laat 15 minuutjes marineren.
Verhit extra olijfolie in een tajine. Snij de ui in reepjes en de peper in kleine stukjes. Bak het vlees mooi bruin in de tajine, voeg dan de ui en de peper toe. Laat een paar minuutjes bakken. Roer er dan het 2de potje saffraan, de ras el hanout, gemberpoeder en kaneel onder. Knijp er een halve citroen over uit.
Giet er 200 ml kalfsfond bij en laat 1u30 zachtjes pruttelen. Voeg de rozijnen, de cashewnoten en de honing toe. Roer alles goed door elkaar. Laat 15 minuutjes verder pruttelen onder deksel.
Snij de perzikken in stukken en leg ze bovenop de het vlees. Laat nog een 10-tal minuutjes pruttelen zonder deksel.