Maak je beslag door alle ingrediënten te mixen in een blender of met een handmixer in een mengkom. Het is niet zo heel erg mochten er kleine klontertjes inzitten. Zet opzij en laat 30 minuutjes rusten
Verhit ondertussen een ovenbestendige pan. Doe er de boter in en laat deze bruinen. Voeg de in schijfjes gesneden peer toe en bak ze mooi bruin. Voeg na 10 minuten de esdoornsiroop toe en laat nog een paar minuutjes karameliseren.
Je kan nu kiezen: ofwel giet je het beslag over de hete peren en zet je zo alles in de oven, ofwel - en dat heb ik gedaan - haal je de peren uit de pan en houd ze warm en giet je het beslag in de pan. Zet gedurende 15 tot 20 minuten in een oven, voorverwarmd op 200°C.
Haal uit de oven en bestrooi onmiddellijk met poedersuiker. Leg er de peren op en smullen maar!
Eet je dit als dessert, dan is dit uiteraard super lekker met een ditje slagroom en eventueel een bolletje ijs.