1/2 rode koolbuitenste bladeren verwijderd en fijngesneden
1 sjalot fijngesnipperd
1 bosje radijsjes in 2 gesneden
1/2 theelepel karwijzaad of vervang door komijnzaad
40 gr gedroogde veenbessen
1handvol platte peterselie grofgehakt
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2eetlepels rode wijn azijn
1eetlepel citroensap
peper en zout
1 granaatappel
Instructies
Spoel de quinoa grondig in een fijn zeefje en kook hem daarna gedurende 12 minuten in de groentebouillon. Laat hem daarna een 10-tal minuten van het vuur 'uitdampen' onder een propere handdoek
Snij de rode kool zeer fijn en doe in een mengkom. Voeg de veenbessen, het karwijzaad en de fijngesnipperde sjalot toe. Meng alles goed.
Bak de radijsjes een paar minuten in wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat ze wat afkoelen en roer dan onder de rode kool. Roer er ook de peterselie onder
Meng de olijfolie met rode wijnazijn en citroensap. Klop goed door elkaar en kruid met peper en zout. Roer deze dressing onder de koolsla
Strooi tot slot de granaatappelpitten over de sla.