Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de geschilde blokjes pompoen op een ovenplaat. Voeg een paar eetlepels olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout en plaats ongeveer 30 min in de oven, zodat de pompoen kan karameliseren.
Verhit in een anti aanbakpan, een paar eetlepels olie en bak hierin de 4 salie blaadjes, zodat ze knapperig worden. Leg ze op een keukenpapier om te laten uitlekken. Bewaar de olie voor later
Doe bouillonpoeder, kokend water, tahin, uipoeder en lookpoeder met de edelgist vlokken, de fijngesneden salie en wat zwarte peper in een blender en mix.
Voeg dan de pompoenblokjes en mix opnieuw. Voeg terwijl de motor draait de (salie) olie toe - die je bewaard hebt. Proef en kruid af met peper en zout
Het spek
Verhit je oven op ongeveer 160°C.
Meng de tamari met het water en de esdoornsiroop. Voeg dan de kokosvlokken toe en meng alles goed.
Van zodra het vocht is opgenomen, kruid met peper en paprika en meng opnieuw
Spreid de kokos uit op een bakplaat en plaats in de oven. Roer regelmatig, want het brant snel aan. Laat ongeveer 15 minuten in de oven bruinen.
Laat afkoelen en bewaar tot 1 week in een mooi afgesloten doos.
afwerken
Kook de boekweitnoedels in een ruime hoeveelheid gezouten water. Dit duurt slechts een paar minuten. Giet ze af en spoel ze met koud water, anders gaan ze kleven. Zorg er voor dat je water niet te hard kookt, anders koken de noedels makkelijk kapot.
Meng de noedels met de warme pompoensaus en dien ze op in diepe borden. Strooi er wat kokosschilfers over en rasp er een cashewnoot over met een fijne rasp. Zo lijkt het net of er parmezaanse kaas over gestrooid is. Nog een beetje zwarte peper en versieren met de krokante salieblaadjes.