Gang Feestelijk, Makkelijk doordeweeks, Salade, Voorgerecht
Keuken Belgisch, Energetische keuken
Porties 4personen
Ingrediënten
de asperges
24 witte Belgische asperges
12 sneetjes gerookte zalm
1 pakje rucola
olijfolie
6 takjes bieslook fijngesnipperd
de groene waterkerssaus
2 bosjes waterkersof spinazie
2sjalottenfijngesnipperd
40 gr pijnboompitten
1 teentje look
2 eetlepels hazelnootolie
zout
zwarte peper
Instructies
De asperges
Schil de asperges en snij ze schuin in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Verhit wat olijfolie in een anti aanbakpan en bak hierin de stukjes asperge tot ze rondom mooi bruin worden. Kruid met peper en zout
De saus
Stoof de fijngesnipperde sjalot aan, zonder ze te laten kleuren, in wat olijfolie. Wanneer de sjalot zacht is, voeg het teentje look en de pijnboompitten toe en bak nog een paar minuutjes.
Verwijder de dikke, harde stokjes van de waterkers. Was en droog ze en voeg ze een paar minuten toe aan je pan met sjalotjes. Laat ze kort slinken. Kruid met peper en zout
Doe over in een blender en mix net zolang tot je een mooie egale en smeuïge massa krijgt. Eventueel kan je wat water toevoegen als je blender er moeite mee heeft. Breng op smaak met peper en zout
Serveren
Was en droog de rucola en verdeel hem over diepe borden, sprenkel er een beetje goeie olijfolie over. Rol roosjes van de roze zalm en verdeel over de borden. 'Klieder' er een paar lepels saus over en schep er de asperges bij. Werk af met fijngesnipperde bieslook.