Verhit een snelkookpan of een pan met dikke bodem. Voeg een klontje boter en het stoofvlees toe en bak het rondom mooi bruin. Doe dit eventueel in 2 keer, zodat er niet teveel in één keer in je pan gaat. Haal het vlees terug uit de pan en zet het even opzij.
Voeg eventueel wat extra boter toe en stoof nu de uien en de wortelen aan. Laat ze niet verbranden, maar zachtjes bruinen! Blus met de rode wijn, van zodra de uien mooi zacht zijn. Laat even inkoken en voeg dan het vlees opnieuw toe.
Voeg ook de rest van de ingrediënten toe en sluit het deksel van de snelkookpan of van de kookpot. Laat 30 to 40 minuten garen in de snelkookpan of 2 uur minimum in een gewone pan.
Laat op het einde eventueel nog wat verder inkoken zonder deksel, wanneer je saus wat te dun is. Serveer met bloemkoolpuree en met doperwtjes en worteltjes.