140 gram glutenvrije patisserie bloemvb van Generous
1 theelepel bakpoeder
Voor de vulling en topping
75 gram zachte boter= boter op kamertemperatuur
75 gram poedersuiker
65 gr roomkaasvb mascarpone
3eetlepels cacao poederongesuikerd
Instructies
De taart
Verwarm de oven op 180°C en bekleed 2 gelijke bakvormen met bakpapier.
Mix de rode bieten met een mixer tot je een mooie en egale puree krijgt.
Smelt de chocolade ofwel in de microgolf ofwel au bain marie. Plaats hiervoor een bodempje water in een grote kom en breng aan de kook. Zet er een kleinere pot op, zodat hij de bodem niet raakt. Door de damp van het water, zal je chocolade smelten.
Voeg de koffie en de boter toe aan de chocolade en meng alles heel goed. Laat daarna afkoelen.
Scheid het eiwit en het eigeel. De eigelen mogen onder de chocolade geroerd worden.
Roer er eveneens de biet onder
Klop de eiwitten stijf met een handmixer en voeg voorzichtig de suiker toe, zodat je eiwit mooi luchtig wordt. Voeg ze toe aan je beslag van chocolade en biet.
Meng de bloem met cacaopoeder en bakpoeder. Zeef dit over je beslag en meng opnieuw.
Verdeel over je 2 bakvormen en bak gedurende ongeveer 25 minuten in de oven. Naargelang de grootte van je vorm kan het iets langer duren. Test de gaarheid van je cake door er een naald of ander scherp voorwerp in te prikken, het moet er proper uitkomen!
Laat de taart wat afkoelen alvorens uit de vorm te halen en laat dan volledig afkoelen
De vulling
Klop de suiker met de boter op. Bij voorkeur met een handmixer, want met een garde/klopper is het een serieus karwij!
Meng er de roomkaas en de cacao onder en meng alles goed.
Smeer 1/2 op één van de taarten en leg er de andere taart bovenop.
Smeer de rest van de vulling op de top van de taart en geniet van een lekker stukje taart - Laat iedereen gerust raden wat er precies in de taart zit!