Meng voor de balletjes het gehakt met de rest van de ingrediƫnten. Kruid met peper en zout.
Rol er balletjes ter grootte van een pingpong balletje van en bak ze in een anti-kleef pan met wat kokosolie gedurende ongeveer 7 minuten. Zet je vuur niet te hoog en rol de balletjes vooral in het begin voorzichtig om. Als je granaatappelmelasse hebt, doe er dan een flinke scheut bij de laatste 2 minuten in de pan en rol de balletjes er mooi in.
Strooi er de sesamzaadjse over en rol er de balletjes mooi door. Hou ze warm
De gierstsalade
Doe een lepel kokosolie in een kom en fruit hierin het sjalotje aan.
Voeg de gierst toe en overgiet met water of bouillon. Kook gedurende ongeveer 10 minuten (check de verpakking). Giet hem af en doe in een mengkom.
Doe ondertussen een lepel olie in een pan en bak hierin de worteltjes een paar min. op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak nog even verder.
Doe in een mengkom met de gierst en giet er wat olijfolie over. Voeg de komkommer toe en de verse gehakte koriander, kruid met peper en zout. Meng alles goed.
Kook de prinsesseboontjes in een grote kom met gezouten water gedurende een paar minuten. Giet ze af en spoel met koud water. Doe ze kort in een pan met een klontje boter of wat olijfolie. Kruid met peper en zout
De yoghurt
Meng de yoghurt met de kruiden en peper en zout.
Serveer de gierstsalade met de balletjes, princesseboontjes en de yoghurt. Lekker!