Terwijl de steak in de oven ligt. Was de krielaardappeltjes grondig en kook ze in een kom gezouten water tot ze net niet gaar zijn. Giet ze af en doe ze in een ovenschaal. Overgiet met olijfolie, bestrooi met rozemarijn en fijngesnipperde look. Meng alles goed. Van zodra je steak zijn kerntemperatuur van 50°C heeft, verhoog je de oven tot 180°C. Zet hierin je aardappelen ongeveer 10 min.
De saus
Heb je de steak in boter gebakken, gebruik dan die pan om de champignonsaus te maken. Giet overtollig vet weg en doe een vers stukje boter in de pan. Schraap de vleesresten los voor extra smaak. (Heb je de steak gegrild, begin dan gewoon in een pan met verse boter)
Wanneer de boter bruist, voeg de in stukjes gesneden champignons toe. Bak ze mooi bruin, kruid met peper en zout en voeg dan de room toe. Laat deze wat inkoken zodat je een mooie dikke saus krijgt.
Er bestaan veel gesofisticeerder manier om champignonsaus te maken met fonds en flamberen en zo, maar op deze manier krijg je toch een lekkere saus met heel weinig gedoe.