Maak eerst en vooral de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Maak dan met een mes oppervlakkige sneetjes in de kipfilets. Wrijf ze in met de marinade en leg ze in een glazen schaal. Doe de rest van de marinade er over en dek af met vershoudfolie. Zet bij voorkeur 1 nacht in de koelkast.
Verhit je oven op 180°C op grilstand. Haal de meeste marinade van de kip af en leg ze in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Schuif 20 minuten onder de gril. Draai ze tussendoor een paar keer om.
Verhit 2 eetlepel ghee of olie in een pan en fruit de ui lichtjes aan gedurende 3 minuten. Voeg knoflook en gember toe. Laat nog 5 minuten verder garen op zacht vuur en voeg dan de garam masala, de chili en de cayennepeper toe. Blijf nog 1 minuut verder roeren.
Voeg de tomaten toe en ongeveer de helft van het blik water. Zet een deksel op de pot en laat 15 min pruttelen.
Voeg de room toe en de gemalen amandelen. Roer goed en kook nog 10 minuten.
Haal de kip uit de oven en snij in blokjes. Voeg ze toe aan de saus en laat nog een kleine 10 minuten mee koken.