Go Back
+ servings

Aïoli

Keuken: Mediteraans
Trefwoord: familiegerechten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 pot
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 looktenen geroosterd, gekonfijt of uit een tube
  • 2 eieren alleen het eigeel
  • 2 koffielepels mosterd
  • 1 koffielepel appelciderazijn
  • 1 koffielepel citroen enkel het sap
  • 250 ml zachte olijfolie
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Meng in een beker de eigelen, de mosterd, de lookpuree, de azijn en de citroen. Gebruik een garde of een handmixer om je alles goed te mengen
  • Voeg dan in een dun straaltje de olie toe, totdat alles mooi bindt en je de juiste consistentie hebt. Ik heb de aïoli gebruikt voor de koolsla en dus wou ik ze niet al te dik.
  • Kruid met peper en zout naar smaak. Eventueel kan je de saus verder afwerken met fijngesneden verse kruiden zoals kervel. Ze is dan wel iets minder lang houdbaar.