Snij de tomaten in stukken, snij ook de ui in stukken en druk de knoflook plat. Leg alles samen met de chilipepers in een ovenschaal en overgiet met olijfolie. Rooster gedurende 20 min ongeveer tot alles zacht is.
Laat kort afkoelen zodat je de chilipeper kan pellen en ook de tomaten. Doe dan tomaten, chilipeper, ui, uitgeknepen lookteentje en appelciderazijn in de Thermomix of blender en mix tot je een homogene massa krijgt. Kruid met peper en zout.
Laat afkoelen. Leg het vlees in een kom of doe in een plastiek zakjes en meng met de saus. Laat 1 nacht of minstens 1 uur marineren.
Haal het vlees uit de marinade en wrijf het teveel er af. Bak het vlees in een pan of 10 minuten in een oven van 220°. Warm ondertussen de rest van de saus in een kommetje en laat kort koken.
Snij het vlees in reepjes en serveer met de salsa roja. Dien op in een rodekool blad en geef er koolsalade en zelfgemaakte aïoli bij.