Go Back
+ servings

Kippenspiesjes met courgetterolletjes

Gang: Makkelijk doordeweeks
Keuken: Universeel
Trefwoord: familiegerechten, gezonde gerechten
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de courgettes

  • 3 courgettes
  • 100 gr ricotta
  • 150 gr verse geitenkaas
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • 800 gr tomaten uit blik
  • 1 el tijm
  • 150 gr parmezaan geraspt
  • peper
  • zout

voor de kipspiesen

  • 4 kipfilets
  • 1 tl paprika
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 snuifje gemalen kaneel
  • 2 el honing
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 limoen sap
  • 1 potje verse koriander

voor de bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 6 el olijfolie
  • 3 el mirin zoete rijstazijn
  • 1 limoen sap
  • 5 lenteuitjes fijngesneden
  • 1 kleine rode chilipeper fijngesneden

Instructies

Voor de kip

  • Maak een marinade door olijfolie met alle specerijen, de honing, het limoensap en de knoflook te mengen. Snij de kip in blokjes of in reepjes en laat ze min 30 minuten in de marinade liggen.
  • Steek de kippenreepjes op brochettestokjes (als je ze op de BBQ legt, laat ze dan eerst 30 min in koud water liggen, zo verbranden ze niet). Laat ze even uitlekken en bak ze op een grillpan of BBQ.

Voor de bloemkool

  • Snij roosjes van een halve bloemkool en bak ze in een lepel olijfolie mooi goudbruin. Zet je vuur niet te hoog, zodat ze niet aanbranden. Kruid met peper en zout.
  • De rest van de bloemkool en de kern mag in de blender en hak je tot je een soort rijst krijgt. Doe deze in een mengkom en meng met olijfolie, mini, peper en zout en de fijngesneden peper en lenteuitjes

Voor de courgetterolletjes

  • Verwarm de oven op 200°C. Meng ricotta en geitenkaas en kruid met peper en zout. Hak de basilicum fijn en roer onder de kaasmengeling.
  • Maak een tomatensaus door de ui en de look in een pan zachtjes te laten stoven. Kruid met tijm en peper en zout. Giet er de tomatenblokjes bij en laat 10 minuten pruttelen
  • Was de courgettes en dep ze droog. Snij de courgettes met een dunschiller in lange dunne repen. en leg er telkens 2 half op elkaar, zodat je een groter oppervlak krijgt. Leg er een eetlepel kaasmengeling op en rol ze op. Leg in een ovenvast schotel
  • Giet er de tomatensaus over, bestrooi met parmezaan en zet gedurende 20 minuten in de oven.