Go Back
+ servings

Vietnamese spring rolls

Gang: Makkelijk doordeweeks, Salade, Vegetarisch
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: trendy gerechten
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de spring rolls

  • 1/4 komkommer
  • 1 wortel
  • 100 gr rijstvermicelli
  • 1 ijsbergsla
  • 4 ei biologisch
  • 12 ronde rijstvellen
  • 1 handvol verse koriander grof gesneden
  • kokosolie

Voor de dipsaus

  • 1/2 rode peper
  • 3 el sojasaus glutenvrij
  • 2 tl appelciderazijn
  • 1 tl honing
  • 2 el warm water
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de vermicelli zoals aangegeven op de verpakking. Wanneer hij klaar is, giet af en spoel met koud water, zodat hij niet gaat kleven.
  • Snij ondertussen de komkommer en de wortels in stokjes (battonets). Was en droog de ijsbergsla. Neem mooie bladeren en trek ze in 2. Hak de koriander grof.
  • Kluts de eieren door elkaar, kruid met peper en zout, en bak een omelet in de kokosolie. Laat ze wat afkoelen en snij in reepjes.
  • Maak de dip: snij de peper open en haal de zaadjes er uit. Doe samen met de rest van de ingrediënten in een kommetje en klop goed door elkaar met een vork of een handmixer.
  • Dompel dan de rijstvellen 1 voor 1 in een kom met warm water, vul ze en begin dan pas aan de volgende. Leg elk velletje zolang in het water tot het zacht is (ongeveer 30 sec). Schud een beetje af en leg op een propere vochtige handdoek op je werkvlak.
  • Om te vullen ga je als volgt tewerk: Leg eerst de koriander, dan de sla, dan de wortel, komkommer, vermicelli en tot slot de omelet op het vel. Leg de groenten op de onderste helft van je rijstvel en hou langs de zijkanten telkens 2 cm vrij.
  • Rol onderaan 1 slag op en vouw dan de zijkanten dicht. Rol verder op tot helemaal bovenaan. Probeer je vel zo strak mogelijk te rollen, zonder het te scheuren.