Pel de ui en snipper hem fijn. Schil ook de gember en rasp of snijd hem heel fijn. Smelt wat kokosolie om laag vuur in een pan en laat de ui en de gember er in stoven. Doe dit mengel in een kommetje en laat staan.
Hak de meeste pinda's fijn en doe ze bij dit mengsel. Roer er ook een klein beetje chilivlokken onder en het heel fijn gesneden pepertje (haal de pitjes er uit, want die zijn superpikant). Kruid met peper en zout en nog een beetje cayenne
Snij de kipfilets horizontaal in 2 zodat je ze kan vullen met deze mengeling. Leg er telkens een lepel mengeling op en doe ze opnieuw dicht. Leg ze in een ovenschotel. Als jij ze wel op de BBQ wil maken, leg ze dan op een aluminium bakschaaltje.
Snij de limoen in dikke plakken en leg telkens een schijfje op een kipfilet. Kruid de buitenkant met peper en zout en giet er een beetje olijfolie over. Doe er de rest van de pinda's over en zet 20 min ongeveer in een 180° voorverwarmde oven of op de BBQ dus.
De paprika's met quinoa
Snipper de sjalot en de wortel fijn en fruit ze aan in een kom in wat kokosolie. Voeg de goed gespoelde quinoa toe en laat 2 min. mee stoven. Overgiet met hete groentebouillon en laat 12 min net niet koken.
Controleer of de quinoa gaar is en voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Kruid met peper en zout en voeg wat olijfolie toe.
Snij ofwel het kopje van gewone paprika's of maak een lange insnijding in lange paprika's. Haal de zaadlijsten er uit en vul met het quinoa mengsel. Leg de paprika's in een ovenschotel of ook op schaaltjes en zet ze bij de kip in de oven of op de bbq. Ze hebben ongeveer 10 minuten nodig.