Go Back
+ servings

Witte vis met Caponata

Gang: Makkelijk doordeweeks
Keuken: Universeel
Trefwoord: gezonde gerechten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de caponata

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui in kleine stukjes gesneden
  • 1 aubergine geschild en in blokjes geneden
  • zeezout
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 grote doos gepelde tomaten in blik
  • 1 theelepel rode wijn azijn
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels basilicum fijn gesnipperd

Voor de vis

  • 800 gram kabeljauw of een andere stevige witte vis
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • peper

Quinoa

  • 1 kop quinoa
  • 2 koppen water
  • 1 koffielepel groenten- of kippenbouillon

Instructies

Caponata

  • Maak eerst de Caponata - kan eventueel de dag vooraf. Warm de olijfolie in een diepe pan.
  • Voeg de rode ui toe en laat gedurende 5 minuten zacht worden op middelhoog vuur.
  • Voed de in blokjes gesneden aubergine toe en laat nog 5 minuutjes verder garen
  • Voeg zeezout, peper en look toe en bak ongeveer 1 minuutje
  • Voeg de tomaten toe en laat ongeveer 15 minuten sudderen, roer af en toe om.
  • Voeg de rode wijnazijn toe en roer goed. Kruid naar smaak bij met peper en zout
  • Voeg helemaal op het einde de basilicum toe aan de saus. Laat nu eventueel afkoelen - of niet?

Quinoa

  • Spoel de quinoa goed onder koud stromend water
  • Breng water met bouillon aan de kook en voeg de quinoa toe - laat 5 minuten zacht koken
  • Haal van het vuur en laat nog een 7-tal minuten zwellen. Normaal is al het water mooi opgenomen, als dat niet het geval is, giet de quinoa dan in een fijn vergiet. Roer er een beetje olijfolie door en kruid met peper en zout

Voor de vis

  • Bak de vis in een klontje boter en wat olijfolie. Met de velkant eerst in de pan. Gebruik een tefal pan zodat de vis niet aanplakt. Eventueel kan je de vis ook 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C zetten of hem stomen op 100°. Bak de vis niet te droog. Ook in de pan is 4 min langs elke zijde meer dan voldoende, hij moet binnenin nog mooi glanzen. Kruid de vis met peper en zeezout langs beide kanten