150 gr gedroogde hambijvoorbeeld Serrano in blokjes van ongeveer 1 cm
150 gr chorizoin dikke plakken van 1 cm
120 gr uifijngesnipperd
2 teentjes knoflook
500 mltomatenpassatabio en zonder toevoegingen
1 el oreganogedroogd
1elmarjorijngedroogd
500 gr glutenvrije penne
peper
zout
olijfolie
Instructies
Breng een grote kom gezouten water aan de kook en kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Wanneer hij gaar is, giet hem af en spoel kort met koud water, zodat hij niet gaat kleven. Verhit een beetje olijfolie in de kom en laat er 1 teentje fijngesnipperde look in warm worden, tot hij begint te ruiken. Voeg dan de penne toe, roer goed, en haal na 2 minuutjes van het vuur. Kruid met peper en zout
Ondertussen kan je de saus maken. Hak de ui en de look fijn en laat in 2 el olijfolie zachtjes stoven.
Voeg na 7 minuten de tomaten en de kruiden toe aan de ui en laat opnieuw een 5 tal minuten sudderen, zodat de saus wat dikt.
Hak de ham en de chorizo zeer fijn met een mes of in kleine beetjes in je blender. Voeg dit toe aan de tomatensaus. Een laat nog een 4 tal minuten sudderen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Meng de penne onder de saus en serveer met de geraspte kaas.