Go Back
+ servings

Glutenvrije pizza met zalm

Gang: Makkelijk doordeweeks
Keuken: Universeel
Trefwoord: familiegerechten, gezonde gerechten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 800 gr uien in ringetjes gesneden
  • 150 ml volle room
  • 250 ml ricotta
  • 400 gr gerookte zalm
  • 2 handvol verse dille fijngesneden
  • 2 eetlepel verse tijm
  • 2 of 3 pizzabodems Herta glutenvrij
  • 4 lenteuitjes
  • gemengde sla
  • 2 handvol parmezaanse kaas geschaafd
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de uien in ringen en bak ze op een zacht vuur in de olijfolie gedurende ongeveer 20 min
  • Meng ondertussen de ricotta met de room en de fijngesneden tijmblaadjes, kruid met peper en zout . Strijk de bodems in met deze mengeling. Zet de pizza ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Haal hem er terug uit en beleg met de uien. Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  • Wanneer de bodem mooi gebakken is, haal de pizza uit de oven. Werk af met de sneetjes roze zalm. Bestrooi met dille, fijngesneden lenteui en geschaafde parmezaanse kaas. Smakelijk