Go Back
–+ servings

Quinoa met merguez

Gang: Makkelijk doordeweeks, On the road
Keuken: Universeel
Trefwoord: familiegerechten
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 640 ml water of bouillon
  • 320 gr quinoa
  • 4 wortels
  • 2 rode/gele paprika's
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1/2 bosje munt
  • 8 merguez worstjes
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • 1 bakje kerstomaatjes

Instructies

  • Spoel de quinoa grondig onder koud stromend water
  • Breng de bouillon/water aan de kook en kook de quinoa ongeveer 10 tot 12 minuten. Proef om de garing te controleren. Als er nog bouillon overblijft, giet de quinoa dan af in een vergiet.
  • Snij alle groenten in kleine blokjes. Hak ook de verse kruiden (koriander, munt en peterselie) fijn. Snij de tomaten in 2.
  • Bak ondertussen de worsten mooi bruin in wat kokosolie. Haal uit de pan en giet overtollig vet weg.
  • Doe eventueel wat extra kokosolie in de pan en bak alle groentjes en de ras el hanout kort.
  • Doe de quinoa, de groenten en de kruiden in een grote mengkom. Kruid af met peper en zout en meng er wat olijfolie onder. Serveer er de worstjes bij.