Go Back
–+ servings

Pladijs met gestoomde groentjes

Gang: Makkelijk doordeweeks
Trefwoord: gezonde gerechten
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 80 ml olijfolie extra vierge
  • zout
  • witte peper uit de molen
  • 1 bio citroen schil
  • 4 pladijsfilets of ongeveer 800 gr
  • 2 wortels in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika in blokjes gesneden
  • 2 takjes bleekselder in blokjes gesneden
  • 1 wortel in lange stroken geschild
  • 3 courgettes
  • 1 handvol zeegroenten zeekraal, lamsoor
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels sushi azijn

Instructies

  • Start met de marinade. Meng 80 ml olijfolie met wat zout en witte peper en 2 el geraspte citroenschil. (gebruik enkel biocitroenen en was ze zorgvuldig). Leg de vis in een schaal en overgiet met de marinade. Laat 30 minuten staan
  • Neem 1 wortel en schil hem. Gebruik dan de dunschiller om er lange repen van te snijden. Leg deze repen in een wat sushi azijn. De azijn zorgt er voor dat de wortelen licht garen. Sushi azijn is licht zoet van smaak en daarom ideaal om groenten kort in te marineren.
  • Snij ondertussen de groenten in blokjes en doe ze in een stoommandje (of kook ze apart gaar in gezouten water). Kruid met peper en zout.
  • Leg de pladijs, in een vergiet en laat de marinade er af lopen. Leg hem daarna in een andere stoommand en plaats alles ongeveer 10 min in de stomer.
  • Maak spaghetti van je courgettes en bak of stoom ze (als je nog stoommandjes over hebt) gedurende 3 minuten in een pan. Als je ze bakt doe dan eerst wat olijfolie met de look in de pan, warm dit op en bak hierin de spaghetti zeer kort. Kruid met peper en zout.
  • Was de zeegroeten en kuis ze - voor de zeekraal controleer je of er aan de uiteinden geen witte houterige stelen zitten. De lamsoren controleer je op bruine vlekjes en de blaadjes moeten fris zijn. Doe wat olijfolie in een pannetje en bak de groenten 3 minuten. Kruid met witte peper.
  • Schik de groenten en spaghetti op een bord, leg de vis er op en versier met de wortels en de zeegroenten. Eventueel kan je er nog wat bloemkoolcouscous bij serveren.