Go Back
+ servings

Worst met paleo bloemkoolpuree

Gang: Makkelijk doordeweeks
Keuken: Belgisch
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 tot 6 worsten
  • 100 gr ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 2 rode uien in ringen
  • 4 teentjes look fijngesneden
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 500 gr tomaten uit blik of glas
  • 2,5 dl kippenfond bokaaltje
  • 1 tot 2 bloemkolen
  • 1/2 theelepel appelciderazijn
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 100 gr boter
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smelt een beetje boter in een pan en bak hierin de worsten op middelhoog vuur. Tot ze rondom mooi bruin gebakken zijn. Je hoeft ze deze keer niet helemaal uit te bakken, ze gaan nog in de oven.
  • Haal de worst uit de pan en leg in een overschaal. In de pan van de worsten, bak je het spek aan. Laat het mooi uitbakken en haal het dan ook uit de pan. Bewaar in apart kommetje.
  • Voeg de ui, de look en de rozemarijn toe en laat de ui zacht worden. Voeg dan de tomaten en de kippenfond toe. Laat pruttelen gedurende 5 minuten. Leg de worsten op de tomatensaus en schuif je pan in de oven gedurende 15 min. (zorg voor een ovenvaste pan!)
  • Maak ondertussen de puree. Kook hiervoor de bloemkool roosjes en eventueel de steel (in stukjes gesneden) gedurende 5 tot 10 minuten in gezouten kokend water. Het maakt in dit geval niet uit of je water kookt, dan wel koud is wanneer je de bloemkool toevoegt. Zorg er alleen voor dat ze zacht zijn. Stomen mag natuurlijk ook.
  • Doe 3/4 van de bloemkool in een blender, samen met 2 eetlepels kookvocht, de appelcider azijn en de rest van de boter en de kokosolie. Kruid met peper en zout en eventueel nootmuskaat.
  • Blend tot een mooie puree. Voeg dan het spek en de rest van de bloemkool toe en pulseer nog een paar keer in de blender.
  • Serveer met de worsten.