Verwarm de bouillon in een pannetje tot hij heet is.
In een diepe pan of kom: doe 2 eetlepel boteren laat op middelhoog vuur smelten. Snij de sjalot fijn en laat hem stilletjes zacht worden in de boter. Voeg dan de rijst, de kokosrasp en de gember toe en laat dit gedurende 5 minuten op een zacht vuur wat bakken, tot de rijst glazig wordt. Blijf roeren.
Voeg dan telkens 1pollepel bouillon toe, en roer regelmatig door de rijst. Telkens wanneer de bouillon door de rijst is opgenomen, voeg je een extra lepel toe, en dit tot de rijst gaar is. Ongeveer 20 minuutjes.
Voeg dan de kokosmelk, die je vooraf kan mengen met de 2 lepels sambal. Doe wat meer of minder sambal, volgens je eigen zin in pikant.
Bak ondertussen de gepelde en ontdarmde scampi's in boter of olijfolie. Wanneer ze roze worden, na ongeveer 5 minuten, blus je de pan met het limoensap. Kruid met peper en zout en voeg de scampi's bij de risotto.