4 zoete aardappelengeschild en in blokjes gesneden
1 bosje verse koriander
1 rode paprikain stukjes gesneden
1 groene paprikain stukjes gesneden
1 gele paprikain stukjes gesneden
2 teentjes lookfijngesneden
2 uienin stukken gesneden
450 mlgepelde tomaten in blik
provencaalse kruiden
peper
zout
1laurierblaadje
1 handvolbasilicum
2 wortelen
Instructies
Het vlees
Zet de steak in de oven op 50°C. Naargelang de dikte van de steak kan dit 1 uur duren. Je steak zal echter nooit warmer worden dan 50°C, dat is warm binnenin, maar echt nog wel bleu.
Wanneer de steak ongeveer 1 uur heeft ingezeten (gebruik eventueel een kernthermometer) en 50° is, kan je hem op de pan of de grill of eventueel een vroege BBQ verder afwerken. Grill hem kort om hem nog een aantal graden te laten stijgen en ook om een mooie korst te vormen.
Leg hem op een snijplank met alufolie en laat nog even rusten alvorens hem te snijden.
De saus
Snij alle groenten in blokjes. Bak eerst de ui in olijfolie aan, laat zachtjes fruiten, niet bruinen. Voeg de wortelen en de look toe. Wacht 3 minuten en voeg dan de paprika's toe. Laat 5 min zachtjes garen.
Voeg dan de tomaten toe en het laurierblad en de provencaalse kruiden. Wacht met de basilicum tot helemaal op het einde. Kruid verder af met peper en zout
De zoete aardappelen
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Zet 3 el olijfolie of kokosolie op en voeg de blokjes toe. Laat ze zachtjes stoven tot ze gaar zijn. Dit neemt ongeveer 15 min in beslag.
Kruid met paprika en curcuma, peper en zout en doe net voor het opdienen de fijngesneden koriander erbij.