3 stuks lente-uitjesfijngesneden, groen en wit apart
150 gr sojascheuten
10 scampi'svers of diepgevroren
1ei
Voor de saus
2 el ruwe rietsuiker
4 el vissaus
6 el oestersaus
extra
kokosolie
100gr pindanotengeroosterd, niet gezouten
Voor de papaya
1 papayagoed rijp
1 chilipeperfijngesneden, zonder zaadjes
1 handvolverse korianderfijngehakt
Instructies
Leg de noodles in een grote pot met koud water en laat ze 10 minuten weken. Prepareer ondertussen je groenten.
Zet een wok op met kokosolie, op laag vuur en laat er de look en het wit van de lente ui een 2-tal minuten in zacht worden.
Voeg de scampi toe en bak op hoog vuur in 2 minuten (laat diepvriesscampi vooraf ontdooien in een kom in de koelkast). Als je ongepelde scampi's hebt is het makkelijkst om ze eerst te pellen en het darmkanaal te verwijderen.
Duw alle ingrediënten aan de kant en doe het ei in het midden van de pot. Voeg ook de ingrediënten voor de saus toe. Maak hiermee een omelet, en duw deze dan kapot met je lepel, zodat je stukjes of reepjes krijgt. Meng met de groenten en scampi.
Voeg dan de geweekte noodles toe samen met 100 ml water. Voeg de sojascheuten en het wit van de lente ui ook toe. Laat nog een paar minuten op het vuur staan en dien op met geroosterde pindanoten en een schijfje limoen.
Voor de papayasalade
Schil de papaya, snij in 2 en haal de pitjes er uit. Snij het vruchtvlees in reepjes en meng met chilipepertje en koriander.