Verwarm de oven op 180°. Kruid het gebraad met peper en zout. Bak het vlees eerst aan in een pan met boter, zodat het aan alle kanten mooi bruin is. Leg het in een ovenschaal met een extra klontje boter en zet het in de oven. +/- 60 a 70 min. Het vlees moet binnenin nog roze zijn. Gebruik bij voorkeur een kernthermometer op 56 - 62°C.
Voor de groenten
Snij de kool in fijne reepjes
Schil de wortel en snij in plakjes
Schil de selder en snij in kleine blokjes
Snipper de ui in fijne stukjes
Doe boter in een kom en laat de ui zachtjes stoven, zonder te bruinen.
Voeg dan de overige groenten toe en stoof ze even aan.
Blus met de witte wijn en de bouillon en laat ongeveer 2 min inkoken. Voeg dan de room toe en laat 10 min stoven.
Was ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in schijfjes. Voeg de laatste 5 minuten toe aan de groenten.
Haal het vlees uit de oven en draai het om (de kant die in de ovenschaal lag moet nu naar boven liggen) dit is belangrijk omdat op deze manier de sappen mooi in het vlees verdeeld worden. Daardoor krijg je mooi sappig vlees. Laat het afgedekt onder folie ongeveer 15 minuten rusten alvorens het te snijden.
Leg de groenten mooi op een bord en schik er de plakjes vlees op. De saus van de groenten kan je met de mixer even opschuimen en dan over je gerecht gieten. Smakelijk