Go Back
–+ servings

Kip met yoghurt en harissa

Gang: Makkelijk doordeweeks, On the road, Salade
Keuken: Midden-Oosten
Trefwoord: familiegerechten
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr basmatirijst
  • 2 el harissa
  • 100 gr griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1/2 bosje munt fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 4 kippenfilets
  • 1 komkommer in schijfjes gesneden
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika in stukjes gesneden
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el sesamolie
  • 1 limoen sap
  • 1 handvol verse koriander fijngesneden
  • 500 gr groenten- of kippenbouillon

Instructies

  • Meng de harissa, de yoghurt, de look, munt en 1 el olijfolie in een mengkom. Haal de kip door de mengeling en laat ze minstens 10 minuten marineren.
  • Bak de sjalot in een lepel kokosolie en laat hem zacht worden in ongeveer 3 minuten. Voeg dan de rijst toe en laat hem ook 3 minuten meebakken. Breng ondertussen de bouillon aan de kook (gewoon water kan natuurlijk ook) en giet dit over de rijst. Laat koken zoals aangegeven op de verpakking.
  • Giet de rijst af en laat hem afkoelen to kamertemperatuur. Doe in een slakom en meng met de in stukjes gesneden komkommer, paprika's, rode peper, sesamolie en limoensap.
  • Doe kokosolie in een pan en bak er de kipfilets in. Zet je vuur niet te hard, want de marinade kan anders makkelijk aanbraden. Draai de kip regelmatig op en zet, wanneer de kip gaar is, het vuur even hoger om een mooi bruin korstje te vormen.
  • Snij in plakjes en leg op de rijstsalade in kommetjes. Strooi er wat koriander over.