Snij de kip in stukjes. Snij ook de champignons, de peterselie en de knoflook zeer fijn.
Doe alles in een mengkom en giet er een flinke scheut olijfolie over. Meng alles zeer goed. Kruid met peper en zout.
Doe alles in de blender en mix tot je een homogene massa krijgt.
Draai hier kleine balletjes van en steek ze per 3 op een brochettestokje.
Giet er nog wat olijfolie over en zet gedurende 20 min in een oven op 180°C. Controleer dat de balletjes gaar zijn!
voor de groenten
Schil 1/2 van de knolselder en snij er 1 cm dikke schijven af. Snij deze schijven dan in blokjes van 1 cm. Zo krijg je mooie kubusjes. Neem zoveel als je nodig hebt voor het aantal eters en doe de rest in de diepvries.
Bak de stukjes in olijfolie en kruid met peper en zout. Roer regelmatig om.
Snij ondertussen het witloof in reepjes en bak mee met de knolselder. Geef de selder een voorsprong van ongeveer 5 minuten alvorens het witloof toe te voegen.
Voor de knolselder puree
Snij 1/2 van de geschilde selder in stukken kook gaar in de kalfsfond. Voeg 1 teentje knoflook toe en laat mee zacht koken.
Wanneer de selder zacht is, haal je hem uit het vocht en mix je hem in de blender. Voeg dan de fond toe tot zolang je een dikke saus verkrijgt.
Doe de saus op en bord, schik er de balletjesbrochettes op en geef er de selder/witloof bij. Smakelijk.