Spoel de linzen en overgiet ze daarna in een grote kom met veel water. Breng zachtjes aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Voeg pas op het einde zout toe.
Neem een braadpan en zet ze op hoog vuur. Wanneer de pan heel heet is voeg je een lepeltje kokosolie toe. Bruin hierin de varkenshaas langs alle kanten mooi. Neem een ovenschotel en leg de varkenshaas hierin. Smeer hem in met mosterd en kruid met peper en zout. Zet ongeveer 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal het vlees dan uit de oven en haal het uit de schaal. Draai het om, zodat de vleessappen weer de andere kant uitlopen en laat het bedekt met alufolie nog 10 minuutjes rusten.
Kook de gierst zoals aangegeven op de verpakking.
Snij alle groentjes en de look fijn en bak ze allemaal in een pan tot ze zacht worden. Kruid met peper en zout. Meng ze met de gekookte linzen en de gekookte gierst en voeg de sojaroom toe. Meng alles goed.