Verwarm je grillpan of de oven op 180°.
Snij de courgettes met een dunschiller in lange repen.
Kook je gierst zoals aangegeven op de verpakking.
Meng 3 el honing met 3 el olijfolie. Kruid met peper, zout en tijm. Voeg de citroenrasp toe. Gebruik dit mengsel om de courgetteslierten en de kip mee in te wrijven
Grill de slierten langs beide zijn ongeveer 1 à 2 minuten, zodat je een mooi grill patroon krijgt.
Doe de courgettes in een slakom en meng met de rucola en de gierst. Meng 3 el olijfolie met wat citroensap, proef, en bepaal zelf hoe zuur je dit wil. Kruid met nog wat peper en zout. Meng onder het slaatje.
Grill dan de kipfilets. Zet de grill niet te hoog, want de kip moet binnenin mooi gaar zijn en buiten niet zwartbranden. Wil je controleren op je kip gaar is? Gebruik een kernthermometer: kip is gaar op 75°, of snij een filet in twee en controleer dat de kip mooi wit is en niet meer roze.
Doe de sla in een diep bord en leg er een kipfilet op.
Smakelijk!