Doe ze in een blender en pureer ze. De textuur die je nodig hebt is zoals van fijne bloemkool sneeuw.
Doe de gepureerde bloemkool in een microgolf veilige kom en plaats in de microgolf op 800W gedurende 8 à 9 minuten
Haal uit de microgolf en giet op een propere keukenhanddoek uit. Laat een 10-tal minuten afkoelen.
Wring dan de bloemkool in de handdoek goed uit. Draai hiervoor de handdoek rond en knijp alle vocht uit de bloemkool. Er komt echt heel wat vocht uit, dus goed knijpen - dit is belangrijk voor een knapperige korst.
Doe de bloemkool in de kom terug en voeg een ei, een handvol geraspte mozzarella kaas en een handvol parmezaanse kaas erbij en kruid met peper en zout en wat lookpasta.
Leg een bakpapier in pizzabakpannen op op je bakplaat en vul met de korts. Je kan met deze hoeveelheid een 4-tal bodems maken. Het is niet echt een deeg, je moet dus wat knutselen. Vul de pizzavorm mooi met een 4 mm dikke laag bloemkool.
Zet de bodem in een voorverwarmde oven op 180°C en laat hem licht bakken gedurende 10 min.
Haal de bodem uit de oven, beleg met tomaten pasatta, bestrooi met oregano. Vul aan met chorizo, mozzarella, halfzongedrogde tomaatjes, en bestrooi met parmezaan.
Of kies wat je maar wil om je pizza te beleggen
Plaats nog 10 min in de oven. Strooi er dan de verse basilicum over en eventueel wat rucola.