800 gr heilbotfiletof andere witte vis of zelfs zalm
150 gr geraspte cheddar
8 sneetjes baconof ontbijtspek
400gr princesseboontjes
250 gr parijse champignons
1 teentje knoflook
1bosje bladpeterselie
400 gr cannelliniboontjesof witte boontjes
400 gr kidney bonen
olijfolie
peper
zout
Instructies
De avond voordien: zet de bonen te week in een kom met water.
De dag zelf giet ze af en kook ze gaar in gezouten kokend water, kijk op de verpakking om de juiste tijd te weten te komen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet een grote pot met gezouten water op en breng aan de kook
Snij de avocado's in 2 en haal de pit er uit. Gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de schil te scheppen, probeer de schil niet te beschadigen. Snij het vruchtvlees in kleine stukken. Snij ook de vis en de tomaten in kleine blokjes. Meng avocado, tomaat en vis in een mengkom en doe er 2 lepels olijfolie over. Kruid met peper en zout.
Leg de avocado schillen op een met bakpapier beklede bakplaat en schep er de vulling in. Heb je vulling over? Doe deze gewoon in een ovenschotel, of leg ze bij de avocado's. Strooi er de geraspte cheddar over. Zet de avocado's 12 min in de oven. Leg ook gewoon de bacon op de ovenschotel en bak hem knapperig.
Kuis de princesseboontjes en kook ze in een 6-tal minuten beetgaar in het gezouten water. Giet ze af, en laat ze schrikken onder koud water. Laat uitlekken
Terwijl de boontjes en de bonen koken, kan je de champignons kuisen. Zet een braadpan op met een scheutje olijfolie en bak de champignons in de olie, samen met het fijngesneden teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
Hak de peterselie fijn en meng in een kom de boontjes, de champignons en de 2 soorten bonen. Giet er 2 lepels olijfolie op en breng verder op smak met peper en zout.
Leg op elk bord 2 avocado's en een flinke schep bonensalade