Go Back
–+ servings

Kip tikka masala met rijst

Gang: Makkelijk doordeweeks
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 potje griekse yoghurt
  • 4 dl kokosmelk
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 40 gr gember
  • 2 rode uien
  • 2 rode parika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 el garam masala
  • 1 el tikka masala pasta
  • kokosolie
  • peper
  • zout
  • 250 gr basmatirijst

Instructies

  • Snij de kipfilets in lange reepjes.
  • Meng de yogurt met de garam masala, de kurkuma, de geraspte verse gember en de tikka masala pasta. Giet over de kippenreepjes en zet afgedekt minstens 20 min op een koele plek
  • Was en snij ondertussen de groenten. De paprika, de uien, de lookteentjes en de rode chili peper. Snij de stengels van de koriander en hak deze fijn, de blaadjes gebruiken we later.
  • Bak de kippenreepjes in een diepe pan met een klein beetje kokosolie. Haal ze telkens uit de yoghurt en doe het teveel aan yoghurt er af. Bak ze mooi bruin en haal ze dan weer uit de pan, bewaar ze in een proper diep bord.
  • Doe eventueel wat kokosolie in dezelfde pan en bak alle groenten op middelhoog vuur. Wanneer de groenten zacht worden, voeg dan de tomatenblokjes, de kokosmelk en de overgebleven yoghurt toe. Laat dit alles lekker sudderen, tot je een dikke saus hebt.
  • Voeg op het einde de kip toe en laat ze nog 5 minuten mee sudderen. Rasp wat limoenschil over schotel en knijp er wat limoensap in. Proef en kruid eventueel nog wat met peper en zout
  • Serveer met gekookte rijst, en bestrooi met verse korianderblaadjes