Go Back
–+ servings

Wortelstoemp met scholfilet

Gang: Makkelijk doordeweeks
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien fijngesnipperd
  • 600 gr aardappelen zachtkokend
  • 800 gr zoete aardappelen
  • 600 gr wortelen
  • 4 scholfilets
  • 1 handvol bladpeterselie enkel de blaadjes, gehakt
  • 8 el Turkse yoghurt
  • 4 el boter
  • 4 el mosterd
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 scheutje melk

Instructies

  • Schil de aardappelen, de zoete aardappelen en de wortelen. Snij ze in gelijke blokjes en breng ze in een grote kom met gezouten water aan de kook. Kook ze gaar.
  • Terwijl de stoemp kookt, kan je de rest klaarmaken. Stoof de uitjes aan in een beetje olijfolie en laat ze zachtjes bakken, zonder ze aan te kleuren.
  • Doe 4 el olijfolie in een anti aanbakpan en bak hierin de scholfilets. Eerst op de velzijde, 4 minuutjes aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  • Giet de stoemp af. Zet ze kort terug op het vuur, zodat ze drogen en voeg dan de boter en eventueel een scheutje melk toe. Kruid af met peper en zout en hou warm. Voeg de ui toe en meng alles goed.
  • Schep de stoemp op het bord en serveer er de schol bij. Smakelijk.