Verwarm de oven voor op 200°C. En warm de bouillon op. Als je een blokje gebruikt, verwarm dan 1 liter water en laat het blokje er in smelten. Bij voorkeur gebruik je verse bouillon
Snij de aubergines in plakjes van max. 0,5 cm dik en leg ze op een bakplaat met een bakpapier. Wrijf je in met olijfolie en kruid met peper en zout. Dit mag 10 minuten in de oven.
Ondertussen. Snipper de uien fijn en stoof ze zachtjes aan in met de fijngesnipperde look in de boter. Voeg eventueel de bloem toe (je krijgt dan dikker saus) en bak dit op middelhoog vuur gedurende 2 minuten. De bedoeling is dat de bloem, naar koekjes begint te ruiken. Dit voorkomt een bloemsmaak in je saus.
Voeg dan 1/3 van de hete bouillon toe en laat opkoken, roer goed met een garde, zodat je geen klonters krijgt. Doe er dan de rest van de bouillon bij en laat 4 minuten goed doorkoken.
Doe er dan de gewassen en gekuiste spinazie bij en laat slinken. Doe er dan de room bij en laat zachtjes nog een paar minuten koken. Kruid met peper en zout en muskaatnoot. Roer er 1/3 van de oude gemalen kaas onder.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe een paar lepels saus op de bodem. Hierop leg een laag verse lasagnavellen. Druk telkens goed aan. Leg hierop aubergine en dan terug een paar scheppen saus. Doe zo verder tot je schaal vol is of je ingrediënten op zijn.
Druk telkens goed aan, zodat de bladen in de saus liggen, zo worden ze mooi gaar. Eindig met een laagje saus. Strooi de rest van de gemalen kaas er over.
Bak 25 tot 30 minuten in de oven. Als je geen verse lasagne gebruikt, moet het er waarschijnlijk 40 minuutjes in. Dek dan wel je pot de eerste 20 minuten af met alufolie.