Go Back
–+ servings

Venkel gehaktballetjes

Gang: Makkelijk doordeweeks
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gr rundsgehakt
  • 50 gr parmezaanse kaas optioneel
  • 1 tl venkelzaad gekneusd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 venkelknollen fijngesneden
  • 2 rode paprika's fijngesneden
  • 3 wortels fijngesneden
  • 800 gr tomaten uit blik
  • 1 handvol bladpeterselie
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Meng het rundvlees met parmezaan, venkelzaad en zeer fijngehakte knoflook in een pot. Kruid met peper en zout en kneed alles goed door elkaar. Draai er balletjes van en bak ze in een pan in wat olijfolie. Bak ze mooi bruin en bewaar ze daarna in een bord.
  • Snipper de ui fijn en bak hem in dezelfde pan, eventueel kan je wat extra olie toevoegen. Voeg dan de fijngesneden paprika en wortel toe en laat een paar minuten zachtjes stoven. Voeg dan de venkel toe en laat gedurende 5 minuten zachtjes stoven op laag vuur.
  • Giet er dan de tomaten over en doe evenveel water in het blik. Doe er ook de balletjes weer bij. Laat koken, tot zolang de saus mooi inkookt.
  • Strooi er dan de peterselie over en voeg eventueel extra parmezaan toe.