1koffielepelkafir limoen blaadjesin de supermarkt (optioneel)
1 koffielepel sweet basilin de supermarkt (optioneel)
kokosolie
Instructies
Verhit 1 lepel kokosolie in een wok en voeg de currypast toe. Roer goed en laat de pasta een beetje warmen/bakken, zodat alle smaken vrijkomen.
Voeg dan de grof gesneden ui, paprika en look toe en laat kort bakken.
Voeg de in blokjes gesneden kip toe en laat ook kort meebakken. Voeg dan citroengras, sweet basil en kafirlimoen blaadjes toe.
Het stengeltje citroen gras snij je gedeeltelijk van bovenaf in 2, maar je snijdt niet helemaal door, zodat je het er straks makkelijk kan uitvissen.
Overgiet met de kokosroom en hoe een paar lepels room apart voor de versiering.
Laat pruttelen tot de kip gaar is.
Giet in een schotel en haal citroengras er uit. Strooi lenteui en koriander over je curry en serveer met rijst en andere Thaise schotels.