Zet de tajine of je pan op het vuur en doe er 3 el olijfolie in. Bak hierin de ui tot hij goed begint te ruiken. Voeg ras-el-hanout, look en kurkuma toe en laat even mee opwarmen. De kruiden gaan nu al heerlijk ruiken.
Warm de bouillon op met de tomatenpuree.
Voeg paprika en wortel toe aan de tajine. Snij harde groenten zoals wortel en paprika iets kleiner dan bijvoorbeeld de courgette. Anders zal de courgette helemaal verdwijnen in de saus (wat ook geen ramp is!)
Voeg ook de tomaten toe en leg de kippen boven op de groenten.
Giet de bouillon over het gerecht en zet het deksel op de pan. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C en kijk om de 20 minuten of er nog voldoende vocht inzit (al je het en paar keer gedaan hebt, dan weet je hoeveel vocht je er in moet doen om het gerecht vochtig te houden)
Na 1 uur ongeveer voeg je de courgette toe, en laat nog 20 minuten verder garen. Voeg ook 2 handvol gesneden koriander toe.
Schep op diepe borden en geniet van de geuren van dit gerecht.